Huis
Tuin
Video

5 dingen die je nog niet wist over de Magnolia

Elk voorjaar is het weer een feestje wanneer de Magnolia zijn prachtige witte, paarse en roze bloemen laat zien. Maar… de boom heeft nog zoveel meer te bieden. Kende jij de volgende feitjes over de Magnolia al?

1. Ook mooi in de herfst

De Magnoliaboom -ook wel 'beverboom' genoemd- staat natuurlijk vooral bekend om zijn prachtige witte, paarse en roze bloemen in het voorjaar en de heerlijke geur die daarbij komt kijken eh.. ruiken! Maar… ook in de herfst kleurt de Magnolia prachtig, omdat de bladeren dan een prachtige, warme herfstkleur krijgen.

2. Gevallen bladeren

De Magnolia is in bloei (en in de herfst) dan wel erg mooi, maar… het geeft zo’n rommeltje in de tuin en op straat! Gelukkig kun je die bladeren gewoon laten liggen, want het afgevallen blad is een perfecte bedekker voor de wat minder winterharde vaste planten.

magnolia weetjes

3. Sommige soorten bloeien twee keer

Lang niet iedereen weet dat er ook Magnoliabomen zijn die zelfs twee keer in een jaar een korte tijd bloeien. De Liliflora Nigra bloeit één keer in het vroege voorjaar (maart/april), en de tweede keer later in de zomer. De tweede keer soms zelfs ook nog eens in een andere kleur, zoals paars! Een extra grote verrassing als de boom later in de zomer dus nog eens zijn mooie bloemen laat zien!

4. Het dode hout ruikt heerlijk

Geloof het of niet, maar ook het hout van de boom ruikt lekker, vooral het dode hout! Zo valt te lezen op De Triemen: “Zowel ouders als kinderen staan versteld als ik ze aan een magnolia takje laat ruiken!”

5. Magnolia’s groeien het mooist wanneer je ze NIET snoeit

Ja, dat lees je goed: liever niet snoeien! Dan groeien ze namelijk het mooist! Wanneer het gewenst is, is het wel mogelijk, maar het liefst zo beperkt mogelijk. Wanneer je snoeit zal de Magnolia namelijk verticale scheuten produceren die in het hart van de boom oprijzen, waardoor je de vorm bederft.

Kun je maar geen genoeg krijgen van de Magnolia bomen die in bloei staan?
Neem dan vooral hier even een kijkje, waar we de mooiste bloeiende Magnolia's van over heel de wereld op een rijtje hebben gezet!

Fotocredits
Headerfoto: Toa Heftiba - Unsplash
Foto 1: Aaron Burden - Unsplash

Bron: De Triemen en Tuinplantenwinkel

Marjolein Sintenie
ID: 8088

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven