Huis
Tuin
Video

Deze 7 dingen wist je nog niet over de pioenroos

Als je een boeket samenstelt, kun je kiezen uit honderden soorten bloemen. Ze zijn allemaal prachtig, maar de pioenroos is toch wel een van onze favorieten. Maar wist je dat er nog veel meer moois is aan deze roos?

De pioenroos is een grote bloem met veel blaadjes en zie je terug in veel interieurs. Misschien zien we hem, na dit lijstje, ook wel in de jouwe!

1. De pioenroos hoort bij veel tradities

De pioenroos is een traditionele bloem. Zo is hij het symbool van China en ook van de staat Indiana in de Verenigde staten. Daarnaast wordt de pioenroos ook vaak gebruikt bij twaalfjarige huwelijken.

2. De pioenroos is een bruidsbloem

Ga je binnenkort trouwen? Verwerk dan een pioenroos in je bruidsboeket! Deze bloem staat namelijk voor goed geluk en een gelukkig huwelijk! Beter het zekere voor het onzekere nemen dus…

3. De pioenroos kan heel oud worden

Een pioenroos zet je niet in de tuin voor één zomer. Als ze eenmaal lekker groeien, gaan ze namelijk jarenlang mee. Ze kunnen zelfs tot wel honderd jaar oud worden! De bloemen vallen echter natuurlijk wel steeds uit en groeien elk jaar in mei weer terug.

4. Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog

Zoals je misschien al weet, zijn er veel verschillende kleuren pioenroos. Wat je nog niet wist is dat de pioenroos in ongeveer elke kleur groeit die je je kunt bedenken. Alleen een blauwe pioenroos bestaat helaas niet.

5. De pioenroos trekt insecten aan

Vooral mieren komen graag op deze bloemen af voor hun nectar. Deze vormen zich aan de buitenkant van de bloemknoppen. 

6. Pioenrozen zijn grote bloemen

De pioenroos is absoluut geen klein bloempje. Ze kunnen, afhankelijk van het soort pioenroos, wel 25 centimeter worden! Ze groeien dus letterlijk als kool!

7. De pioenroos is een buitenlandse bloem

De pioenroos groeit van origine niet in Nederland. Ze komen origineel uit Azië, Zuid-Europa en Noord Amerika. In lekkere, warmere landen doen ze het dus top.

Julia van Rijn
ID: 8429

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven