Huis
Tuin
Video

Hooikoorts in de winter? Helaas wel!

Hoewel veel mensen denken dat het hooikoortsseizoen pas begint rond de lente, is dit helaas een fabeltje. Het zou zo maar kunnen dat jij tijdens het kerstdiner en de nieuwjaarsborrel met een snotneus en tranende ogen zit! Balen…

Hoe komt dit?

Het hooikoortsseizoen bestaat eigenlijk niet. Je kunt het hele jaar last hebben van hooikoorts verschijnselen. Dit komt omdat verschillende planten en bloemen in verschillende periodes in bloei staan en stuifmeel verliezen.

Boomstuifmeel

Wanneer je allergisch bent voor boomstuifmeel, dan zal je vooral klachten hebben in de koude periode tot ongeveer maart. Ben je allergisch voor grasstuifmeel, dan zal je vooral in de zomer last hebben. 

Doordat de winters de afgelopen jaren niet echt koud geweest zijn, begint de bloeiperiode van planten en bomen steeds eerder. Hierdoor verschuiven de tijden dus ook wanneer de verschijnselen beginnen en wanneer je het meest last hebt van hooikoorts.

Fotocredits:

Headerfoto: tommileew - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9739

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven