Huis
Tuin
Video

Rotterdam wordt geteisterd door ‘horrorplant’ die niet wil wijken

De bewoners van Rotterdam zitten sinds kort met een groot probleem: in de stad werden al op honderden plekken een nogal ongewenste plant gespot.

Duizendknoop

De Japanse Duizendknoop is een plant die op bamboe lijkt en die werkelijk overal dwars doorheen groeit. Doordat ‘ie oersterk is, verdringt hij andere planten. Ook op andere plekken richt ‘ie veel schade aan. Bijvoorbeeld aan funderingen van huizen en de straten van de stad, maar ook door in kieren van schakelkasten te groeien, waardoor kortsluiting kan ontstaan.

Uiterlijk

De stengels van de Japanse Duizendknoop hebben dus veel weg van bamboe, de bladeren zijn lichtgroen en hartvormig. In augustus en september groeien er witte bloempjes aan de plant.

Het is een exoot die niet weg te slaan is, want is de plant eenmaal gevestigd, dan is het heel moeilijk om ‘m weer weg te krijgen. En: de plant wordt héél groot. 

Miljoenen

Rotterdam is niet te spreken over de overlast van de plant. Om ‘m te bestrijden zullen er misschien wel miljoenen euro’s uitgerukt moeten worden. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat de grond diep moet worden afgegraven en moet worden vervangen door nieuwe grond. Hier zie je de plekken waar de Duizendknoop al is gespot in Rotterdam.

Eigen tuin

Ook andere gemeenten in het land hebben last van de Japanse Duizendknoop. Groeit de plant opeens in jouw tuin? Probeer ‘m dan te verwijderen met wortel en al of blijf hem wekelijks kortwieken. Gooi ‘m zeker niet bij het groenafval, maar stop het in een plastic zak bij het restafval. 

Bekijk ook:  

Fotocredits:
Headerfoto: HOerwin56 - Pixabay
Artikelfoto: Inhetgroenmetiris - Instagram

Bron: AD

Christa Koeyvoets
ID: 8463

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven