Huis
Tuin
Video

Om deze redenen moet je je kamerplanten ook af en toe buiten zetten (en zo pak je dat aan!)

Je hebt je kamerplanten waarschijnlijk, net zoals de naam doet vermoeden, binnen in een kamer staan. Dit is veilig want de temperatuur is constant en er is geen wind of regen. Maar wist je dat je kamerplanten het soms ook fijn vinden om even buiten te staan?

Je kunt het eigenlijk vergelijken met een wellnessdag voor mensen, superlekker dus!

Kamerplanten naar buiten

Kamerplanten kunnen een dagje buiten vaak heel erg waarderen. Ze krijgen hier namelijk veel meer licht dan buiten én de luchtvochtigheid is hoger. Daarnaast kan een regenbui ze soms ook goed doen.

Let op het weer

Je kunt je kamerplanten echter niet altijd buiten zetten. Je kunt ze het beste in de zomermaanden naar de tuin verplaatsen. De nachtvorst moet in ieder geval al voorbij zijn. Let er wel op dat het niet te heet wordt, want hier kunnen ze dan niet tegen. Daarnaast is een zacht briesje prima, maar met hevige storm staan je planten toch liever binnen.

Kies de juiste plek

Planten die normaal binnen staan, met indirect zonlicht dus, kunnen nog niet zo goed tegen het directe zonlicht van buiten. Ze kunnen hierdoor namelijk verbranden, en dat wil je natuurlijk niet. Zet je kamerplanten dus op een beschut plekje, niet in de volle zon.

Extra tips

Om de plant het beste te verzorgen buiten, kun je 'm beter in een pot met gaten in de bodem zetten. Zo kan tijdens een regenbuitje het overtollige water er onder uitlopen. Check daarnaast je plant ook op beestjes van buiten.

Julia van Rijn
ID: 8775

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven