Huis
Tuin
Video

Ligt jouw tuin aan een sloot of vijver? Deze plant past dan perfect!

De kattenstaart is een geweldige borderplant, maar kan ook heel goed als overgang van tuin naar water dienen. Zo verzorg je de kattenstaart het best!

Waarom wil je deze?

De kattenstaart is een ontzettend makkelijke plant, die tijdens de bloeiperiode veel insecten aantrekt. Denk hierbij aan bijen, vlinders en hommels. Ze hebben prachtige kleuren, van felpaars naar vuurrood. Dit is vooral een zomerbloeier, aangezien hij van juni tot begin september in bloei kan staan. Aan het einde van de bloeiperiode kleuren ze vuurrood, wat ontzettend leuk staat richting de herfst.

Veel schaduw in je tuin? Deze planten vinden dat helemaal niet erg!
Tuinieren

Hoe verzorg je ‘m?

Deze plant heeft weinig verzorging nodig, mits je hem onder de juiste omstandigheden plant. Je kunt de kattenstaart in het begin van de lente tot en met mei planten op een halfzonnige plek. Een plaats met zon in de ochtend en schaduw in de namiddag is perfect. Zorg dat hij te allen tijde genoeg water heeft. Wanneer het als overgang dient van de tuin naar het water heeft hij over het algemeen genoeg water, maar houd het wekelijks in de gaten, want de plant heeft altijd een vochtige grond nodig. Aangezien hij zichzelf uitzaait, is het belangrijk de plant goed onder controle te houden.

Fotocredits:

Headerfoto: Sophia369 - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9999

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven