Huis
Tuin
Video

Om deze reden moet je koffie bij je planten gieten

Zonder koffie in de ochtend (én middag én avond) kunnen wij maar moeilijk opstarten. Maar wist je dat planten ook ontzettend gelukkig worden van koffie? En wel om deze reden…

Je geeft je plant misschien al geregeld een boost met wat extra plantenvoeding. En dat is hartstikke goed voor ze, mits je het niet te vaak doet, zoals de meiden van Het Plantenasiel laatst nog adviseerden. Hiervoor kun je officiële plantenvoeding van het tuincentrum gebruiken, maar ook gewoon koffie uit je eigen koffiezetapparaat!

Koffie als plantenvoeding

Koffie bevat namelijk voedingsstoffen zoals kalium en magnesium; stoffen waar een plant ontzettend blij van wordt. Dit hebben ze namelijk nodig om er goed en gezond uit te zien. Dus heb je nog een laagje vergeten (zwarte) koffie in je kopje zitten en zien je planten er een beetje verpieterd uit? Trakteer ze op een shotje koffie! 

Giet met mate

Doe dit echter wel met mate en dus zeker niet wekelijks, want buiten die goede voedingsstoffen bevat koffie ook erg veel zuur. Geef je je plant te veel koffie, dan wordt de zuurgraad van de potgrond te hoog waardoor je plant het loodje kan leggen. 

Extra goed: koffiedik

Nog gelukkiger worden planten van koffiedik, oftewel: het prutje dat achterblijft in je filterkoffiezetapparaat. Koffiedik bevat namelijk dezelfde goede stoffen voor je plant, maar heeft als groot voordeel dat het wél pH-neutraal is en dus niet zuur is voor je plant.

O, en een extra voordeel: slakken vinden cafeïne vreselijk. Dus 1+1=2: geef vooral ook je tuinplanten wat koffiedik!

Fotocredits
Headerfoto: Najib Kalil - Unsplash

Bron: Roomed

Marjolein Sintenie
ID: 9001

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven