Huis
Tuin
Video

5 voordelen van een koude bak in je tuin tijdens de winter

Wil jij ook in de winter van je moestuin en planten kunnen genieten? Dan is een koude bak echt iets voor jou! Deze handige bak biedt veel voordelen tijdens de winter. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

1. Moestuin

Een koude bak kun je goed gebruiken voor gewassen die kunnen groeien bij lagere temperaturen. De bak beschermt de planten goed en hierdoor kun je ook de moestuin in de winter gewoon blijven gebruiken. Let er wel op dat de gewassen gewend zijn aan wat koudere temperaturen. Een koude bak is namelijk wel minder koud maar nog steeds niet warm!

Wauw! Deze plant heeft bloemen in de vorm van gebroken hartjes
Bloemen en planten

2. Niet winterharde planten

Heb je in huis geen ruimte meer voor de planten die niet winterhard zijn? Dan biedt een koude bak een uitkomst! Hier kun je namelijk ook tijdens de koude dagen de niet winterharde planten laten overwinteren. De grote planten kun je naar binnen halen en de wat kleinere planten kun je in de koude bak zetten, zo kun je alle planten kwijt!

3. Winter uitstellen

Wanneer je planten nog niet klaar zijn voor de winter kan een koude bak ook goed van pas komen. Zet de planten dan eerst even in de koude bak zodat je de winter nog even uit kunt stellen tot je planten er helemaal klaar voor zijn!

4. Langer genieten

Wil je niet wachten tot het voorjaar met planten? Dan kun je de kiemplanten al eerder in de koude bak plaatsen! Zo kun je lekker lang van jouw favoriete planten genieten!

5. Een fijne overgang

Is het voor je niet winterharde planten weer tijd om naar buiten te gaan? Laat ze dan even rustig inkomen. Zet ze eerst even een tijdje in de koude bak zodat ze langzaam kunnen wennen aan de buitentemperaturen, dit zullen ze erg waarderen!

Fotocredits:

Headerfoto: Wikimedia Commons

Daphne van Kaam
ID: 9678

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven