Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je nu de vlinders in je tuin moet tellen

Heb jij veel vlinders in de tuin? Dan is het tijd om ze maar eens te gaan tellen! De landelijke tuinvlindertelling is namelijk weer van start gegaan. De komende drie weken kun je alle vlinders in je tuin doorgeven aan De Vlinderstichting.

De Vlinderstichting organiseert dit jaar voor de elfde keer de landelijke tuinvlindertelling. Ze roepen dan alle Nederlanders met een tuin op om de vlinders in hun tuin te tellen en door te geven aan de stichting. De telling duurt echter dit jaar iets langer dan normaal.

Warm weer

Door het warme weer van de afgelopen weken verandert het gedrag van de vlinders. Om toch een goed beeld te krijgen van deze beestjes, is de periode van de vlindertelling verlengd. Normaal duurt de telling een weekeinde, vorig jaar tien dagen en nu zelfs drie weken.

Andere periode

Toen de vlindertelling ruim tien jaar geleden voor het eerst plaatsvond, was dit in het begin van augustus. Door de weersveranderingen is deze periode ook veranderd naar juli. De piek ligt in de zomer nu namelijk in deze maand, en niet meer in augustus.

Vlinders tellen

Je kunt tot en met 28 juli 2019 aan de telling meedoen. Je kunt je waarnemingen dan doorgeven via de ‘Vlindermee’-app of via de website. De app is echter het handigst, want hiermee kun je ook het soort vlinder identificeren. De gegevens die De Vlinderstichting door de vlindertelling verzamelen, dragen dan weer bij aan de bescherming van de vlinders.

Julia van Rijn
ID: 8795

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven