Huis
Tuin
Video

5x makkelijke bloemen voor in de tuin

Niet iedereen is gezegend met groene vingers. Soms lukt het gewoon niet om de bloemen in je tuin in leven te houden. Als dat het geval is, kun je beter kiezen voor een van deze makkelijke bloemen.

De volgende vijf planten kan iedereen houden in zijn of haar tuin. Ze zijn mooi, kleurrijk en ook nog eens makkelijk in de verzorging. Wat wil je nog meer?

1. Kamille

Kamille is een hele schattige bloem. De bloemen lijken op madeliefjes, maar dan net even groter. Leuke bijkomstigheid; deze bloemen zijn uiterst geschikt voor het maken van thee. Laat de na het plukken even hangen om te drogen, en na een tijdje kun je er een lekker kopje thee van zetten.

2. Lavendel

Lavendel is een bekende plant die ook nog eens makkelijk te verzorgen is. Deze plant doet het namelijk goed op droge plekken. Als je hem eens vergeet water te geven, is dit dus geen ramp. Naast dat deze bloemen een mooie, paarse kleur aan je tuin geven, ruiken ze ook nog eens lekker. Perfect voor in je tuin dus.

3. Helleborus

De helleborus is ook makkelijk te onderhouden, hij heeft namelijk niet veel zon nodig. Daarnaast is het een mooie bloem, vooral van de paarse variant zijn wij fan. De bloem groeit maandenlang, zelfs in januari. Dus je kan er bijna het hele jaar van genieten.

4. Tuingeranium (ook wel 'ooievaarsbek')

Voor wie zelf de kleur van zijn tuin wil bepalen, is de tuingeranium perfect. Deze bloemen zijn namelijk is heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Ga je voor roze, wit of alle kleuren van de regenboog? Ook zijn ze er in alle maten, dus voor elke tuin geschikt.

5. Sleutelbloem

De sleutelbloem is misschien niet heel bekend, maar wel heel mooi voor in de tuin. Deze bloemen zijn er wederom is allemaal verschillende kleuren, dus voor ieder wat wils. Hij heeft maar weinig water nodig en hoeft ook niet in de zon te staan.

Heb je juist wel groene vingers? Of wil je ook in het voorjaar kleur in je tuin? Ga dan voor een van deze voorjaarsbloeiers. 

Fotocredits
Headerfoto: Pezibear - Pixabay
Foto 1: S L - Unsplash 
Foto 2: Pixabay

Foto 3: Hans - Pixabay

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Roomed

ID: 4571

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven