Huis
Tuin
Video

Milieuvriendelijke planten kopen? Let op dit keurmerk

Tijd voor een rondje tuincentrum! Ook al ben je niet van plan iets te kopen, grote kans dat je toch terugkomt met een plant (of 3!). Kijk bij het kopen van je volgende plant maar eens goed of dit logo erop staat om te checken of je nieuwe groene vriend wel een beetje milieuvriendelijk is.

Onze toekomst

Het is enorm belangrijk om op een keurmerk voor duurzaamheid te letten wanneer je planten koopt. De productie van niet-duurzame planten kan op de lange termijn enorme schade aanrichten aan het milieu. Want: wat we nu doen, heeft gevolgen voor later.

PlanetProof

Het keurmerk PlanetProof, voorheen 'Milieukeur', staat op producten die het milieu minder zwaar belasten dan soortgelijke planten en bloemen. Waar kun je het vinden? Onder andere snijbloemen zoals rozen en tulpen, huiskamerplanten als orchideeën, bloembollen, bomen, tuinplanten en struiken worden beoordeeld. Alleen boeren en tuinders die aan strenge eisen voldoen, mogen het keurmerk PlanetProof gebruiken.

Waar wordt op gelet?

Voor planten en bloemen met het keurmerk PlanetProof zijn zo min mogelijk meststoffen en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zo blijft de milieubelasting laag. Ook wordt naar de levenscyclus, waterverbruik, verpakking, gewasbescherming en biodiversiteit van het product gekeken. Belast de plant of bloem het klimaat te zwaar, dan ontvangt deze geen keurmerk. Opletten geblazen dus, wanneer je de volgende keer een plant aanschaft.  

PlanetProof beoordeelt niet alleen bloemen en planten, maar staat ook op aardappelen, groente, fruit, zuivelproducten, eieren en bewerkte producten.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Igor Son - Unsplash
Artikelfoto: PlanetProof

Bron: PlanetProof, Milieucentraal

Christa Koeyvoets
ID: 8340

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven