Huis
Tuin
Video

Vakantie in eigen land? 5 natuurparken in Nederland die het bezoeken waard zijn

Om mooie natuur te zien hoef je helemaal niet per se naar de andere kant van de wereld. Ons eigen landje heeft ook de meest prachtige plekken. Welk natuurpark is jouw favoriet?

1. Nationaal Park De Biesbosch

In De Biesbosch kun je prachtig wandelen of vogels spotten. Maar ook bootje varen over de rivieren is een leuke bezigheid. De Biesbosch ligt op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant en is een beschermd natuurgebied.

2. Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen wordt ook wel ‘Brabantse Sahara’ genoemd. En dat zegt genoeg: in het nationaal park vind je prachtige zandvlaktes waar je heerlijk tot rust kunt komen.

3. Nationaal Park De Maasduinen

Limburg heeft maar liefst drie nationale parken. Een van deze parken is Nationaal Park de Maasduinen. Dit park vormt de langste rivierduinengordel van Nederland. Wat betekent: een overvloed aan prachtige rivieren en duinen. Heerlijk als je een dag toerist in eigen land gaat uithangen.

4. Nationaal Park Schiermonnikoog

Na een boottocht kom je terecht op het prachtige eiland Schiermonnikoog, dat nog één van de meest ongerepte waddeneilanden van Nederland is. Hier vind je onder andere strand en uitgestrekte duinen. Schiermonnikoog is het eerste echte nationale park van Nederland.

5. Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Zuid-Kennemerland is een nationaal park in Noord-Holland en ligt in de buurt van Haarlem. Hier kun je heerlijk rondwandelen in de natuur, én ondertussen ook nog herten, Schotse Hooglanders, vossen en wilde paarden spotten.

Fotocredits:

Headerfoto: MichaelGaida -Pixabay
Foto 1: ReneH12 -Pixabay
Foto 2: Yvettebjanssen -Pixabay
Foto 3: MichaelGaida -Pixabay

Julia Dilissen
ID: 8823

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven