Huis
Tuin
Video

Eng of schattig? Deze orchideeën lijken op apenkopjes

Orchideeën zijn natuurlijk al prachtige bloemen op zich, maar heb je ooit orchideeën gezien die op apen lijken? We hebben het hier over de Dracula simia!

Of deze orchideeën nou eng of schattig zijn, daar zijn we nog niet helemaal over uit. Maar bijzonder zijn ze sowieso! De binnenkant van de bloemen zijn namelijk net apenkopjes!

apen orchidee

Kleine drakenaapjes

Het gaat hier om de Dracula simia, of om over de iets lievere benaming te spreken: little dragon monkey. De tropische plant groeit oorspronkelijk in de tropische hooglandbossen in het zuiden van Ecuador op 2.000 meter hoogte.

Er zijn meer dan 100 varianten van de ‘apenorchidee’, allemaal met een andere kleur of vorm, maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: het apenkoppie!

Sinaasappelgeur

De plant ziet er niet alleen mooi uit, hij ruikt ook nog eens erg bijzonder. Wanneer de orchidee bloeit verspreidt hij namelijk een heerlijke sinaasappelgeur. En het allermooiste hieraan is: bloeien doen ze eigenlijk élk seizoen!

Marjolein Sintenie
ID: 8416

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven