Huis
Tuin
Video

Deze planten en bloemen wekken géén hooikoorts op

Voor mensen die last hebben van hooikoorts is genieten van de tuin er in het voorjaar vaak niet bij. Toch zijn er genoeg planten en bloemen die geen hooikoorts opwekken. Kun je toch nog lekker in de tuin zitten!

Vijver

Ideale planten die amper hooikoorts veroorzaken, zijn waterplanten. Denk er dus eens aan om je tuin op te fleuren met een vijver. Vind je dat nogal veel werk, of heb je geen plaats? Ook een regenton kan erg leuk staan.

Fleurig

Ben je op zoek naar mooie bloemen voor in de tuin? Dan hebben we goed nieuws voor je. Over het algemeen geldt: hoe kleuriger de bloem, hoe kleiner de kans op hooikoorts. Deze bloemen trekken insecten aan die het stuifmeel verspreiden. Minder kleurrijke bloemen bestuiven juist door de lucht, waardoor jij alsmaar loopt te niezen.

Voorbeelden

Een paar voorbeelden van bloemen die geen hooikoorts opwekken zijn lelies, jasmijn, hortensia’s, lavendel en goudsbloem. Houd er rekening mee dat bepaalde bomen juist veel pollen afgeven, zoals de eik, berk, es, taxus en haagbeuk. Ook ligusterheggen kun je beter vermijden. Twijfel je over een plant of bloem, vraag dan even bij het tuincentrum na of de plant door de wind of door insecten wordt bestoven.  

Nog zoiets vervelends: een allergie voor huisstofmijt. Dít kun je ertegen doen. 

Fotocredits
Headerfoto: Daiga Ellaby - Unsplash
Foto 1: Annie Spratt – Unsplash

Bron: Gezondheidsnet

Christa Koeyvoets
ID: 8049

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven