Huis
Tuin
Video

Potgrond hergebruiken? Zo doe je dat

Heb je gebruikt potgrond over, bijvoorbeeld van een plant die je hebt overgepot? Dat hoef je echt niet weg te gooien, want je kunt het makkelijk opnieuw gebruiken!

Oude potgrond weggooien is hartstikke zonde. Op deze manier kun je het namelijk heel makkelijk hergebruiken.

Kokosvezel

Oude potgrond heeft vaak nog maar weinig voedingsstoffen. Om deze terug te brengen, kun je kokosvezel met voedingsstoffen toevoegen. Kokosvezel is de ruwe vezel van de schaal van kokosnoten. Het houdt veel lucht en water vast, ideaal voor potgrond.

Wat moet je doen?

In een aantal stappen geef je jouw oude potgrond weer voldoende voedingsstoffen om nog lang mee te gaan.

Stap 1
Leg een blok kokosvezel in een emmer of teiltje en giet hier warm water bij. Zorg ervoor dat het blok onder komt te staan. Het zal nu uitzetten en voldoende potgrond opleveren.

Stap 2
Als het goed is absorbeert de kokosvezel in een paar uur al het water. Verbrokkel en meng het vervolgens met je handen. Zo weet je zeker dat alle droge delen nat worden.

Stap 3
Meng het kokosvezelmengsel in gelijke delen met je oude potgrond.

Stap 4
Voeg vervolgens een organische meststof toe. Kippenmestkorrels of beendermeel werken bijvoorbeeld goed. Voor de mineralen voeg je nog een beetje steenmeel toe. Nu is je nieuwe, voedzame potgrond helemaal klaar!

Julia van Rijn
ID: 8799

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven