Huis
Tuin
Video

Pas op: de processierups is in deze hitte nóg gevaarlijker voor je hond!

Eerder schreven wij al dat de eikenprocessierups verdrievoudigt dit jaar, maar met de extreme hitte wordt het nog een tandje vervelender. De processierups is nu namelijk extra gevaarlijk voor je hond!

De processierups heeft vervelende brandharen. Deze kunnen huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk veroorzaken. Met warm weer kan niet alleen jij snel in aanraking komen met de rups, maar ook je hond!

Verkoeling zoeken

De processierupsen krijgen het ook warm als het heet is buiten. Daarom kruipen ze uit de bomen naar beneden om verkoeling te zoeken. Als je hond vervolgens onder de boom rent, kan hij sneller in aanraking komen met de rups.

Gevaarlijk voor honden

Als je hond in een processierups hapt, dan heeft dat vervelende gevolgen. De brandhaartjes veroorzaken namelijk een allergische reactie bij het beest. Dit houdt in dat hij huiduitslag, jeuk en zwellingen krijgt. Daarnaast kunnen honden ook blind worden als er zo’n brandhaar in zijn of haar oog komt. Pas dus heel goed op waar je je hond laat lopen.

Voorkomen

Om te voorkomen dat je trouwe viervoeter het slachtoffer wordt van een processierups, moet je voorkomen dat hij hiermee in aanraking komt. Check dus eerst even de bomen voordat je je hond er laat rondrennen. Blijf ook het beste uit de buurt van eikenbomen. Is je hond toch getroffen? Ga dan gelijk naar de dierenarts.

Julia van Rijn
ID: 8721

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven