Huis
Tuin
Video

Pas op! Gevaarlijke reuzeteek gespot bij de Nederlandse grens!

Oh nee! Er zijn de afgelopen dagen verschillende reuzeteken gespot, en wel heel dicht bij de Nederlandse grens. Dat kan maar een ding betekenen: hij komt binnenkort ook naar Nederland. En dat is geen pretje…

De gevaarlijke hyalomma-teek is maar liefst 3 keer zo groot als een normale teek. Daarnaast kan hij mensen ruiken op tientallen meters afstand en dan volgen. Bah!

Gevaarlijke teek

Als de teek eenmaal iemand heeft gevonden om bij toe te slaan, dan is hij zeer gevaarlijk. De beestjes dragen namelijk het Krim-Congo-koorts virus met zich mee. Dit virus verspreidt zich via bloed- en lymfebanen en kan kan leiden tot leverschade.

Hyalomma-teken gespot

Er zijn in totaal 6 teken gevonden dicht bij de Nederlandse grens: 1 op een paard in Nedersaksen en 5 op een boerderij in Geldern. Waarschijnlijk reizen de teken op de rug van trekvogels vanuit Azië en Afrika naar Europa.

Ook naar Nederland

De kans is groot dat de hyalomma-teken binnenkort ook in Nederland gezien gaan worden. De vroege signalering van de teken betekent dat ze de Duitse winter overleefd hebben. Ze waren dus al in het land voor de terugkeer van de trekvogels en verspreiden zich dus waarschijnlijk verder door de regio.

Julia van Rijn
ID: 8661

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven