Huis
Tuin
Video

Wauw! Er bestaat ook roze pampasgras!

Pampasgras is met haar mooie witte pluimen het toppunt van weelderigheid. Maar wist je dat deze sierlijke plant ook in het roze voorkomt?

We zijn gek op Cortaderia selloana, oftewel ‘pampasgras. Zowel in huis in een grote vaas, als in de tuin staan de weelderige pluimen prachtig. Maar… wist je dat deze pluimen er ook in prachtige kleuren zoals roze (maar ook paars!) bestaan? En nee, ze zijn niet in de verf gedoopt! Althans, er zijn een hoop sierpluimen die worden geverfd voor ze in de bloemenstal staan, maar deze variant heeft zijn kleur écht van moeder natuur gekregen! 

(klik op het pijltje rechts om meer foto's te bekijken) 

Roze pampasgras

We kennen pampasgras voornamelijk door de prachtige, weelderige witte pluimen. Maar de Cortaderia selloana ‘Rosea’ is door haar pastelroze kleur nog nét even specialer. Buiten de mooie kleur, wijkt deze plant ook af in de groote. Waar de ‘normale’ Cortaderia selloana wel 250 tot 300 cm hoog kan worden, blijft de roze variant een stuk lager en wordt meestal tussen de 120 tot 150 cm hoog. De plant bloeit in de periode van augustus tot en met september met prachtige roze pluimen.

Verzorging Cortaderia selloana ‘Rosea’

In de winter kun je de Cortaderia selloana ‘Rosea’ eventueel de eerste twee à drie jaar afdekken, want bij strenge winters kan de plant bevriezen. In het voorjaar kun je het oude blad het beste afknippen, zodat de pluimen daarna weer opnieuw mooi aan kunnen groeien. Pas bij het snoeien wel op voor de scherpe bladranden.

Marjolein Sintenie
ID: 9759

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven