Huis
Tuin
Video

Zo verzorg je de gestipte Begonia maculata

We zijn gek op planten in alle vormen, maten, kleuren én patronen. Zo werden we bijvoorbeeld op slag verliefd op deze gestipte plant, genaamd Begonia maculata.

Ze lijken misschien handmatig beschilderd, maar in werkelijkheid heeft de natuur deze plant zelf haar mooie stippen geschonken. Maak kennis met onze nieuwe favoriete (stippen)plant: Begonia maculata. Hoe je ‘m verzorgt? Wij leggen het je uit: 

Stippenplant verzorgen

Natuurlijk steelt deze gestipte plant meteen de show in jouw interieur, ongeacht welke eyecatchers je nog meer in huis hebt staan. En dat mag, want deze plant is prachtig! Maar extra fijn aan deze plant is het feit dat ‘ie erg makkelijk te verzorgen is. Het enige wat belangrijk is, is dat je ‘m op een lichte plek in huis zet (niet in direct zonlicht) en de aarde vochtig houdt. Eén keer in de week bewateren is voldoende, want te veel vocht kan voor wortelrot zorgen. Wat extra plantenvoeding op z’n tijd kan ook geen kwaad, maar let op: doe dit alleen in het juiste seizoen en geef alleen verdunde plantenvoeding. 

Extra tip van Plantsome: “De plant vindt het fijn als je zoveel mogelijk het Braziliaanse klimaat nabootst. Maar... sproei alleen water om haar heen om de luchtvochtigheid omhoog te halen, dus niet op de bladeren zelf.”

Bloeiende Stippenbegonia

Doe je écht goed je best, dan kunnen er zelfs witte bloemetjes bloeien. 

Begonia maculata stekken

Ben je zo gek op de plant dat je er best meerdere van in huis zou willen hebben? Lucky you! De Begonia maculata is namelijk makkelijk te stekken. Het enige wat je hiervoor moet doen is een stengel met meerdere bladeren afknippen, in het water zetten en afwachten. Na een tijdje zullen er wortels aan groeien, waarna je ‘m in een potje met aarde kunt planten. Leuk om cadeau te geven, of om je eigen plantenfamilie mee uit te breiden! 

Giftig

Heb je huisdieren? Let dan extra goed op, want de stippenplant is giftig voor dieren, net als deze 43 (!) planten.

Marjolein Sintenie
ID: 9096

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven