Huis
Tuin
Video

Om deze reden moet je altijd een schepje suiker bij je bloemen doen

Het is natuurlijk ontzettend zonde als je prachtige bos bloemen al na een paar dagen slap en suf in de vaas hangen. Gelukkig zijn er een paar simpele trucjes om ze net wat langer “alive and kicking” te houden. Wij helpen je!

Hoe te beginnen

Een verse bos bloemen heeft allereest een schone vaas en vers water nodig! Heb je ze net gekocht? Snijd of knip met een goed, scherp én schoon snoeischaartje zo’n 2 cm van de onderkant van de steel schuin af. Zo kunnen ze het beste water en voedingsstoffen opnemen.  

Overtollige bladeren moet je ook weghalen. Hebben stelen veel blad, dan gaat de voeding daar naartoe en krijgt de kroon weinig tot niets. Daarnaast gaan de bladeren snel rotten als ze te lang in water blijven hangen.

De herfst in huis halen? Deze bloemen en planten maken je herfstboeket helemaal af
Bloemen en planten

Suiker bij de bloemen

Voeg een schep suiker (of 2 suikerklontjes) aan het water toe om je bloemen langer mooi te houden! Waarom? Suiker heeft een antibacteriële werking en zorgt ervoor dat er minder snel bacteriën in je bloemen terecht komen.

Extra tips uit grootmoederstijd nodig? Hier kun je lezen waarom een scheutje chloor ook kan helpen!

Marijke van Gemert
ID: 9519

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven