Huis
Tuin
Video

Met deze 3 handige tips houd je teken uit de tuin

Teken in de tuin, daar wordt niemand blij van. Jij niet, je kinderen niet en je huisdieren al helemaal niet. Het is dus belangrijk om ze op afstand te houden en jezelf goed te controleren op deze parasieten. Maar hoe houd je ze eigenlijk op afstand? Wij geven je tips:

Wij hebben een aantal tips waarmee teken zich sowieso niet in jouw tuin nestelen.

1. Neem grind in de tuin

Teken houden absoluut niet van steentjes. Ze kunnen zich er namelijk moeilijk over verplaatsen en het maakt ze snel vermoeid. Een tuin met grind vermijden ze dus het liefst. Je hoeft natuurlijk niet je hele tuin voor steentjes te leggen, maar een stenen pad doet al veel.

2. Maai regelmatig je gras

Lang gras is de ideale leefomgeving voor teken. Ze klimmen naar boven en wachten daar totdat ze op een slachtoffer kunnen kruipen. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je je gras kort houdt. Verwijder daarnaast ook alle takjes en losse bladeren van je gazon, want hier kunnen teken zich in of onder verschuilen.

3. Houd oud hout uit de tuin

Stookhout, houtblokken en ander hout zijn ideaal voor teken om zich in te verstoppen. Probeer dit dus niet in je tuin te leggen. Heb je geen keus? Stapel het dan zo ver mogelijk van je huis en zorg dat het droog blijft. Dan zullen er zo min mogelijk beestjes op af komen.

4. Houd kippen in de tuin

Misschien een beetje omslachtige manier, maar wel een hele leuke: kippen in de tuin! Kippen eten namelijk de teken op, zodat je er zelf geen last meer van hebt. En daarnaast heb je er dan hele leuke huisdieren bij!

Julia van Rijn
ID: 8968

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven