Huis
Tuin
Video

Rond deze tijd kun je het beste de Dahlia planten, en zo doe je dat!

De Dahlia is een favoriete bloeier die je veel ziet terugkomen in pot als terras-of balkonplant. Maar hoe leuk is het om deze prachtige bloem zelf in de achtertuin te hebben?

De bloeiperiode van de Dahlia is van de zomer tot aan de herfst. Je kunt ze dan ook het beste in het voorjaar planten, dan is de kans op nachtvorst namelijk zo goed als voorbij. Dahlia’s groeien uit knollen, en bestaan uit vocht. Daarom kunnen ze dus vrij snel bevriezen.

4 dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je plant gezond is
Kamerplanten

Planten

Rond half april en begin mei is in Nederland vrijwel altijd de vorstperiode over en kun je de Dahlia gaan planten. Let op dat je ze een goed plekje in de zon geeft, want als ze in de schaduw staan bloeien ze namelijk minder uitbundig. Plant de Dahlia vlak onder de oppervlakte van de grond en strooi er enkele centimeters aarde overheen. Het is van belang dat de plant in een voedzame grond staat, voor een optimale bloei kun je direct bij het planten wat organische meststof zoals gedroogde koemest toevoegen.

Let er ook op dat je ongeveer 30 cm afstand houdt bij het planten van de Dahlia’s, dit zodat ze goed de ruimte hebben om goed en mooi te groeien. Het is van belang om in droge periodes de grond goed vochtig te houden, en een keer in de vier weken een beetje bij te mesten. Geef de plant tijdens de bloeiperiode iets meer water om ervoor te zorgen dat de grond altijd iets vochtig is. Zitten er 6 zijbladen aan? Dan kun je beginnen met toppen. Uit de oksels groeien weer nieuwe takken en die zullen nog meer bloemen geven. 

Fotocredits:

Headerfoto: Olga Kuri - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10384

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven