Huis
Tuin
Video

4 tips om vorstschade in de tuin te voorkomen

Is jouw tuin al klaar voor de winter? Wanneer het echt koud wordt is het belangrijk dat je je tuin goed voorbereid, zo voorkom je vorstschade. Met deze 4 tips zorg je ervoor dat jouw tuin de winter overleeft!

1. Bloemen, planten en bomen beschermen

Niet alle planten, bomen en bloemen kunnen tegen de vorst en dus is het belangrijk dat je hier extra aandacht aan besteedt. Maak voor jezelf een lijstje van alles wat in je tuin staat en kijk welke maatregelen je moet nemen tijdens de winter. Over het algemeen zijn er drie opties: isoleren, inpakken of verplaatsen. Zoek goed uit welke bloem of plant wat nodig heeft tijdens de koude dagen.

Hout stapelen voor creatievelingen: zo kan het natuurlijk ook!
Terras

2. Bouw een koude bak

Je wil na de koude dagen natuurlijk wel weer kunnen genieten van je fijne moestuin. Daarom is het belangrijk dat je deze ook goed beschermt tegen de vorst. Maak dus een koude bak voor je moestuin zodat je planten het een stuk warmer hebben tijdens de koude dagen. Wil je meer weten over het maken van een koude bak? Klik dan hier.

3. Sneeuw van takken verwijderen

Wat ziet de tuin er toch gezellig uit als de takken en bladeren onder een pak sneeuw liggen. Helaas is dit niet zo goed voor de bloemen en planten in de tuin. De dik pak sneeuw is namelijk ontzettend zwaar en als deze dus te lang op de bloemen en planten blijft liggen kan een tak zelfs afbreken of andere schade veroorzaken.

4. Sluit de buitenkraan af

Vorst kan op de buiten kraan ook heel wat schade aanrichten. Gelukkig zijn er twee makkelijke manieren om deze schade te voorkomen. Allereerst kun je de kraan goed isoleren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een laag stro om de kraan te plaatsen en de kraan vervolgens in te pakken met plastic, zo kan de vorst niet de kraan binnendringen.  

De tweede manier om vorstschade te voorkomen is door de buitenkraan af te sluiten en het water uit de leiding te laten lopen. Wanneer er geen water meer in de leiding zit kan er dus ook niets bevriezen!

Fotocredits:

Headerfoto: Jordan Whitt-Unsplash

Daphne van Kaam
ID: 9679

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven