Huis
Tuin
Video

Tuinieren zonder tuin? Met deze slimme uitvinding kan het!

Houd jij van tuinieren maar heb je geen tuin? Niet getreurd! Want met de komst van de smart tuin kun je gewoon in eigen huis jouw groenten, planten en fruit verbouwen!

De smart tuin

Het project is gestart als Kickstarter en was al snel succesvol! Inmiddels kun je de smart tuin dus gewoon bestellen via de normale weg. Het gaat hier om een soort mini kas waar je verschillende planten, groenten en fruit in kunt laten groeien. Lekker vers en een geweldige uitkomst voor mensen zonder tuin!

Hoe werkt het?

Click and Grow heeft een speciale grond ontwikkeld waar voedingstoffen in verwerkt zitten. Ook is deze grond luchtig genoeg om water goed op te kunnen nemen. Daarnaast gebeurt de bewatering ook nog eens helemaal automatisch! Het enige wat je zelf hoeft te doen is het aanvullen van de waterbak, het systeem zorgt er zelf voor dat de juiste hoeveelheid water aan de gewassen wordt toegevoegd. Ook kun je een app downloaden waar je kunt zien wanneer het water bijgevuld moet worden en waar je de groei van de planten bij kunt houden.

De reden dat planten, fruit en groenten niet goed groeien in huis heeft mede te maken met het tekort aan UV-straling. Door de speciaal ingebouwde LED verlichting in de smart garden krijgen de gewassen 16 uur per dag licht. Aan het begin van het groeiproces start je met een dome die je over de grond heen zet, zo wordt het licht beter gebundeld. Na een à twee weken kun je het eerste plantje al verwachten!

Wat kan je erin laten groeien?

Het aanbod van Click and Grow is al redelijk groot, voor ieder wat wils dus! Je kunt kiezen uit zo’n 50 verschillende producten. De gewassen komen in capsules waarin de aarde en het zaad verwerkt zit. Van oregano tot lavendel en van tomaten tot aardbeien, ze hebben van alles wat! Je kunt de smart tuin krijgen in twee verschillende varianten, een voor 3 plantjes en een voor 9 plantjes.

Als je veel producten wilt gaan verbouwen kun je ook een handig rek kopen waar je meerdere tuintjes in kwijt kunt. Goedkoop is de smart tuin helaas niet. De goedkoopste is namelijk €75 en de prijzen lopen op tot €150 of zelfs €600. Je moet er dus wel wat voor over hebben. Maar voor wie zonder tuin zit en van tuinieren houdt is het een superhandige uitkomst! Hebben? Je kunt ze hier online bestellen. 

Fotocredits:

Headerfoto: Click and Grow
Foto 1: Click and Grow

 

Daphne van Kaam
ID: 9428

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven