Huis
Tuin
Video

Alles wat je moet weten over de lampionplant!

In de herfst en rond Halloween zie je overal de bekende lampionplant terugkomen. Maar hoe verzorg je hem nou en hoe style je hem op een leuke manier in je interieur? Wij weten daar wel raad mee en leggen het je uit.

Verzorging

Eigenlijk is de lampionplant heel makkelijk te verzorgen. Hij is namelijk winterhard tot zeker wel -20 °C. Daarnaast is snoeien in het najaar niet nodig! Waar je wel op moet letten is dat de wortels van de plant heel snel kunnen uitbreiden en daardoor gaan woekeren. Dit kun je voorkomen door in het voorjaar de wortels af te steken met een spade of de lampionplant als potplant te gebruiken. Naast dat de plant wintervast is, kan hij ook heel goed tegen droogte. Hij krijgt dan alleen wel wat minder grote lampionnen.

Als je de plant wil gaan zaaien, bewaar dan het zaad van de besjes nog even en zaai ze tussen maart en mei. Belangrijk is wel dat de grond doorlatend, voedselrijk en het liefst ook kalkhoudend is!

Eetbaar

Verder is de lampionplant niet zomaar een plant, er groeien namelijk rode eetbare vruchten aan! Let hier wel op dat niet elke soort eetbaar is, maar als je de 'kaapse kruisbes' hebt, dan zit je goed. De vruchten smaken heel lekker en zijn ook nog een gezond voor je. Ze bevatten namelijk veel vitamine A en C.

In huis

Deze gezellige, oranjerode plant staat superleuk in je huis tijdens de herfst. Knip bijvoorbeeld één of meerdere takjes af en zet ze op wat water in een vaas. Pas op: de lampionplant kan een allergische reactie veroorzaken, dus draag wel handschoenen bij het afknippen! Ook is het slim om de plant pas af te knippen, wanneer hij volledig oranje is. Naast dat de lampionbloemen leuk staan in een vaas, zou je er ook een krans van kunnen maken of hang ze aan een touwtje voor een slinger!

Fotocredits

Headerfoto: Pixabay-Jurgko
Foto 1: Maria Pleshkova

Alieke van Rijn
ID: 9380

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven