Huis
Tuin
Video

Wauw! Deze vetplant lijkt op een roze roos

We zijn gek op rozen, maar helaas zijn ze zo snel uitgebloeid. Gelukkig bestaat er ook een vetplant die sprekend op een roze roos lijkt. En die blijft natuurlijk heel lang prachtig!

Vetplantjes zijn favoriet bij ons. Ze zijn niet alleen makkelijk te verzorgen, maar ze groeien ook nog eens in de meest bijzondere vormen. Zo kwamen we onlangs al de Greenovia dodrantalis tegen, een groene vetplant die in de vorm van een prachtige roos groeit. Maar wist je dat deze plant ook in het roze bestaat? 

Bergroos

De Greenovia dodrantalis wordt ook wel de ‘mountain rose’ genoemd, oftewel: de bergroos. Zoals we hierboven beschreven waren we al een tijdje bekend met de groen/blauwe variant, maar onlangs verscheen er op het wereldwijde web een foto van een zeldzame roze variant. Deze vetplant heeft zó’n prachtige roze pastelkleur dat het net een roze roos lijkt die op het punt staat uit te komen. 

Lang mooi

De roze vetplant lijkt met zijn prachtige blaadjes dan misschien wel op een echte roos, maar in tegenstelling tot een echte roos blijft deze plant veel langer mooi. Terwijl een echte roos binnen een paar dagen al uitgebloeid is, blijft deze vetplant eigenlijk gewoon mooi zo lang je ‘m goed verzorgt en geeft wat ‘ie nodig heeft. 

Veel zon, weinig water
De plant komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden en is dus gek op zon en warmte. Daarnaast heeft ‘ie maar weinig water nodig. Hij kan prima binnen leven, maar doet het (net als deze vetplanten) ook goed buiten, zolang het niet vriest.

Te koop

Aangezien de mountain roses sowieso al zo zeldzaam zijn, zijn ze schaars in de verkoop. En de roze variant natuurlijk al helemaal. Wil je ze toch graag in huis hebben? Dan zul je het moeten doen met de zaadjes die online te koop zijn. Maar… dan zul je wel geduld moeten hebben, want het kan wel tot twee jaar duren voor het zaadje is volgroeid tot roos.

Marjolein Sintenie
ID: 8819

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven