Huis
Tuin
Video

Deze vetplanten doen het ook goed in de tuin

Wij zijn dol op vetplanten. Veel mensen hebben er wel eentje in huis, maar wist je dat sommige vetplanten het ook in de tuin heel mooi doen?

Aloë

Wereldberoemd is 'ie, en wel om zijn vele gezonde bijwerkingingen voor bijvoorbeeld huid en haar. En dat niet alleen, een aloë vera is ook nog eens heel mooi. In de tuin doet 'ie het goed in half schaduw. Geef 'm alleen water als de plant volledig opgedroogd is. Aloë kan (mits beschermd) een warme winter overleven, maar om het zekere voor het onzekere te nemen kun je hem het beste het huis in halen tijdens koude perioden. 

Sedum

Alles wat een sedum zowat nodig heeft, is genoeg zon. Water geef je hem namelijk bijna niet: hij heeft een fikse waterreserve om gebruik van te maken. Sedum is er in alle soorten en maten, maar bijna allemaal hebben ze wat gemeen. Ze doen het namelijk enorm goed in de tuin. Je kan er zelfs hele daken mee bedekken! 

Sempervivum

De Latijnse naam van dit vetplantje zegt het al: deze plant blijft 'altijd leven'. Eigenlijk kun je het dus bijna niet fout doen, want de sempervivum overleeft in bijna iedere omstandigheid. Toch groeit 'ie het liefst in de volle zon op een plek met goede waterafvoer. Zet 'm dus in een pot met gaten zodat het water weg kan. Ook al zo fijn aan de sempervivum is dat 'ie wintervast is. Sommige exemplaren moeten wel beschermd worden, dus doe altijd navraag bij het tuincentrum waar je 'm koopt. 

Christa Koeyvoets
ID: 8684

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven