Huis
Tuin
Video

In deze periode kun je het beste de pluimhortensia snoeien en zo doe je dat!

De Hydrangea Paniculata oftewel: de Pluimhortensia kun je herkennen aan haar mooie pluimvormige bloeiwijze. Ze zien er overweldigend uit als ze eenmaal bloeien. Maar wanneer is de beste tijd om deze te snoeien, en hoe doe je dat? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Het voorjaar

De pluimhortensia kun je eigenlijk al in een vroeg stadium snoeien. Rond maart/april is eigenlijk de beste tijd. De plant vormt namelijk al vrij snel in het jaar bladknoppen, als je deze wegsnoeit duurt het ook langer voordat ze weer gaan bloeien. Dit betekent natuurlijk ook dat je minder lang kunt genieten van de plant, dat zou zonde zijn!

Deze groenten kun je in de winter al voorzaaien voor je moestuin
Tuinieren

Snoeien

Je kunt eigenlijk vrijwel zelf bepalen hoe ver je de Hortensia afsnoeit. Het mooiste is om de plant ongeveer tot zo een 30-50 cm boven de grond terug te snoeien. Wil je de plant wat hoger hebben? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om er minder af te halen. Het is belangrijk dat je de plant jaarlijks bijhoudt, zo blijft de struik klein maar de pluimen worden alleen maar groter!

Fotocredits:

Headerfoto: JACLOU-DL - Pixabay

Maxime Meijer
ID: 10375

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven