Huis
Tuin
Video

Dit is waarom jij een vuilboom in de tuin wil hebben!

Een vuilboom? Niet gek als je hier nog nooit van gehoord hebt, want ze komen niet veel voor bij tuincentra. Toch zijn er genoeg redenen om even goed te zoeken naar deze geweldige struik, want hij heeft veel voordelen voor je tuin!

Langstbloeiende struik

Ten eerste heb je heel lang plezier van deze boom, omdat het de langstbloeiende struik van heel West-Europa is! Hij bloeit van mei tot september, dus je kunt er bijna een half jaar lang van genieten. Hij krijgt ontzettend veel kleine bloemetjes en bessen die tegelijkertijd groeien.

Zo laat je planten shinen in een open kast of wandrek!
Kamerplanten

Trekt veel bijen en vlinders

Omdat de struik zoveel bloemen heeft, is het een echte lekkernij voor diverse insecten en vogels. Vooral bijen houden echt van deze struik, omdat er veel stuifmeel en nectar in zit. Daarnaast zijn ook vogels dol op de besjes. 

Weinig onderhoud nodig

Hoewel je deze struik niet bij de tuincentra ziet, is het een ontzettend makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft namelijk weinig extra aandacht nodig en is goed bestand tegen vorst. Daarnaast maakt het niet echt uit in wat voor grond je hem zet, omdat hij het in elke grond wel prima doet.  

Fotocredits:

Headerfoto: Franz Xaver - Wikipedia

Esmée Duindam
ID: 9946

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven