Huis
Tuin
Video

Dit is op een warme dag het beste tijdstip om je tuinplanten water te geven

Met warm weer hebben de planten in je tuin het flink te verduren. Ze staan in de felle zon en drogen snel uit. Je denkt dan misschien dat water geven de oplossing is, maar als je dit niet op het goede tijdstip doet kan het behoorlijk misgaan.

Het tijdstip en de hoeveelheid water die je de bloemen en planten in de tuin geeft, kan veel verschil maken.

Onder de zon

Eén ding is zeker: je kunt je planten beter niet midden op de dag water geven. Als je dit onder de volle zon doet, verdampt het water namelijk binnen no time. Ook kunnen de waterdruppels op de bladeren als een vergrootglas werken waardoor ze kunnen verbranden.

Minder warm

Je kunt je planten dus beter water geven op een koeler tijdstip op de dag als de zon nog niet of niet meer (zo fel) schijnt. Dat betekent dus in de ochtend of avond. Tussen 06:00 en 09:00 uur en 18:00 tot 22:00 uur blijken de perfecte tijdstippen voor het water geven.

Veel water

Bij extreme hitte hebben je tuinplanten wel meer water nodig dan normaal. Het is geen probleem om ze elke dag even te besproeien, maar voel wel eerst even of te grond niet nog nat is. Daarnaast hebben je planten soms ook wat schaduw nodig. Als je planten gewoonlijk de hele dag in de zon staan, is het slim om ze af en toe onder de parasol te zetten. 

Julia van Rijn
ID: 8743

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven