Huis
Tuin
Video

Toms tuinkalender: Alles wat je moet weten over de verzorging van de trompetbloem in de tuin

Heb jij een tuin op het zuiden en is deze een beetje beschut tegen wind? Dan heb jij de perfecte leefomstandigheden voor de trompetklimmer!

De oorsprong

Normaal gesproken bloeit deze plant voornamelijk in een mediterraan klimaat, zoals in zuid Frankrijk of Spanje. Tegenwoordig doet hij het in Nederland ook prima, maar hij moet dus wel veel zon krijgen om goed te bloeien. Hij bloeit voornamelijk aan het einde van de zomer, rond juli en augustus. Je ziet dan ontzettend veel felrode trompetbloemen verschijnen.

Dit is waarom jij een vuilboom in de tuin wil hebben!
Bloemen en planten

Verzorging

Zoals eerder vermeld houdt deze plant niet van veel wind of kou. Je moet hem dus op een beschutte plek zetten, waar hij veel zon kan vangen. Daarnaast groeit hij het beste in een kalkrijke grond met een neutrale zuurgraad. In de winter is het verstandig de grond lichtelijk af te dekken, aangezien deze plant niet goed tegen vorst kan.

Snoeien

Aangezien de trompetklimmer, zoals de naam al doet vermoeden, een klimplant is, moet je deze regelmatig snoeien. Zo kun je hem namelijk het beste in toom houden. Doe dit niet wanneer het vriest of erg koud is, want dat kan de plant ernstig beschadigen. De beste tijd om deze te snoeien is rond eind maart of begin april. Je kunt te lange takken gewoon afsnoeien tot ongeveer twintig centimeter boven de grond. Zo bepaal jij zelf hoe groot deze klimmer wordt.

Fotocredits:

Headerfoto: PollyDot - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9997

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven