Huis
Tuin
Video

5 leuke en praktische dingen die je nog meer kunt doen met een kinderzwembad

Een kinderzwembad is een leuke manier om je kinderen (en jezelf!) te vermaken én verkoelen op een warme zomerdag. Je kunt hem vullen met water voor spetterplezier, maar dat is niet het enige waar het badje goed voor is.

Kinderzwembadjes bestaan in opblaasbare variant, maar ook van hard plastic. Bijna al deze tips zijn voor beide soorten geschikt. 

1. Ballenbak

Is het iets te koud voor een zwembad? Vul het badje dan niet met water, maar met ballen! Ballen zijn hartstikke betaalbaar en houden kinderen de hele middag zoet. Je kunt je DIY-ballenbak zowel binnen als buiten zetten, dus hij kan gebruikt worden bij alle weersomstandigheden.

2. Zandbak

Nog een klassieker: de zandbak! Je vult simpelweg het badje met zand en klaar is Kees. Om het spannender te maken kun je er kleine speeltjes in verstoppen. Laat je kind deze vervolgens als een echte archeoloog zoeken en opgraven. Een leuke activiteit voor in het weekend.

3. Relaxbed

Deze optie is ook voor de ouders leuk! Je kunt van je kinderzwembad namelijk ook een lekker bedje maken voor in de tuin. Vul hem met veel kussens en dekens, en je zal een comfortabel plekje om uit te rusten. Heerlijk om op te zonnen of even een middagdutje te doen.

4. Moestuinbak

Waarom een dure moestuinbak kopen als je ook een oud zwembadje kunt gebruiken? Vul hem met aarde en plant je groente, fruit, kruiden of bloemen die jij wilt. Dit werkt wel het beste met een bad van hard plastic. Deze gaat namelijk minder snel stuk of lek.

5. DIY-koelkast

Houd je een barbecue- of kinderfeestje in de tuin? Met een kinderzwembad houd je je snacks en drinken makkelijk koud. Vul hem met veel ijsblokjes en zet je eten en drinken hierin. Zo blijft alles de hele dag koel zonder dat je er op hoeft te letten.

Julia van Rijn
ID: 8432

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven