Huis
Tuin
Video

Hittegolf in aantocht: zo houd je het hoofd koel

Ai… de eerste hittegolf van 2019 zou wel eens voor onze deur kunnen staan. Er zijn zelfs temperaturen van 36 (!) graden voorspeld in sommige delen van ons hete kikkerlandje. Zo houd je je hoofd koel.

Maandag, dinsdag en woensdag kan de temperatuur in het binnenland boven de dertig graden uitkomen dankzij een heteluchtstroom vanuit Noord-Afrika. Hoewel het nog niet officieel is, zou dit wel eens de eerste hittegolf van het jaar kunnen worden. Wij hebben enkele belangrijke tips om koel te blijven.

1. Niet wachten op dorst

Een van de belangrijkste dingen tijdens extreme hitte is voldoende water drinken. Het houdt je lichaam namelijk op temperatuur. Uitdrogen is geen pretje. Om te checken of je wel genoeg drinkt, kun je naar de kleur van je urine kijken. Is deze erg donker, dan krijg je niet genoeg water binnen. Vermijd dranken als frisdrank, alcohol en koffie. Ga je op pad? Neem dan een hervulbare waterfles mee!

2. Kleding

Wat je draagt tijdens hitte is niet onbelangrijk. Ga voor luchtige kleren die niet te strak om het lichaam zitten. Bepaalde stoffen zoals katoen en linnen zijn fijner om te dragen dan andere. Ook de kleur speelt mee: hoe lichter, hoe beter -het reflecteert dan zonlicht. Ga je de deur uit, draag dan een hoed om je hoofd te beschermen. Het moge vanzelfsprekend zijn dat je je ook goed moet insmeren.

3. Binnenshuis

Veel Nederlandse huizen hebben helaas geen airco, maar ventilatoren bieden een goedkoop alternatief. Om te voorkomen dat je warme lucht rondblaast, kun je een ijskoud flesje water direct voor het apparaat zetten. Houd daarnaast de rolluiken of gordijnen zoveel mogelijk gesloten gedurende de dag.  

 

Bekijk ook:

 

Fotocredits:
Headerfoto: Ethan Robertson - Unsplash

Bron: AD, WikiHow

Christa Koeyvoets
ID: 8691

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven