Huis
Tuin
Video

Dit zijn de beste alternatieven voor plastic wegwerpservies

Het is weer tijd voor een barbecuefeestje. Je gaat naar de supermarkt en haalt lekker eten, drankjes, een tafelkleed en… plastic bordjes. Toch kun je die laatste maar beter achterwege laten, want het is ontzettend slecht voor het milieu. In plaats daarvan kun je beter één van deze opties kiezen.

We zijn allemaal wel bekend met het plastic-probleem. Het komt in de oceanen terecht waardoor veel dieren sterven. Daarom kun je beter een alternatief kiezen die veel beter is voor de aarde.

1. Je eigen servies

De makkelijkste milieuvriendelijke optie is om gewoon je eigen borden en bestek te gebruiken. Dit is stevig, mooi en gaat langer mee. Het nadeel is alleen wel dat je het zelf moet afwassen, maar dat heb je er wel voor over, toch?

Ben je erg zuinig op je goede servies en gebruik je buiter toch liever servies dat wel tegen een stootje kan? Dan hebben we nog meer alternatieven voor je. 

2. Biologisch afbreekbaar servies

Plastic is moeilijk afbreekbaar en daarom niet milieuvriendelijk. In plaats daarvan zijn er genoeg materialen die wel biologisch afbreekbaar zijn. Denk aan borden gemaakt van rietsuikerpulp, kommen van palmbladeren en bestek van bamboe. Deze materialen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en dus volledig composteerbaar.

3. Papier hier

Van papier kun je van alles maken, zo ook borden, bekers en kommetjes. Het leuke hieraan is dat ze verkrijgbaar zijn met allerlei kleuren en printjes. Veel feestelijker dan plastic dus. Ook is papier minder schadelijk dan plastic, dus je slaat twee vliegen in één klap!

Julia van Rijn
ID: 8480

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven