Huis
Tuin
Video

Barbecueën in de regen? Zo komt het toch nog goed

Bah! Je hebt een barbecuefeestje gepland maar de weersvoorspellingen zien er niet goed uit. Het gaat regenen! Al je gasten afzeggen is geen optie, dus dan maar in de regen barbecueën. Maar met deze tips wordt het toch nog een succes.

Barbecueën in de regen hoeft namelijk helemaal geen drama te zijn. Met deze tips wordt het alsnog supergezellig.

Zorg voor een overkapping

Het belangrijkste is dat je barbecue droog staat. Op een natte barbecue kun je namelijk niet je vlees braden. Ook jij en je gasten moeten natuurlijk niet in de regen staan. Als je een overkapping hebt is dit makkelijk, maar als je dit niet heb kun je bijvoorbeeld een partytent regelen. Ook een zeil of waterdichte parasol kan je helpen.

De juiste barbecue

Om je barbecue niet helemaal in het water te laten lopen, heb je de juiste barbecue nodig. Dit is er een waar in ieder geval een deksel op kan zodat je vlees en kolen niet nat worden. Als het koud is, is een barbecue van dik materiaal handig. Hier blijft de warmte namelijk beter in hangen.

Bereid jezelf voor

Zorg er ook voor dat je zelf goed voorbereid bent. Kleed je lekker warm aan en zorg eventueel voor regenkleding. Kijk echter wel uit met rondwapperende sjaals of andere kledingstukken. Deze wil je natuurlijk niet in de barbecue hebben.

Maak het gezellig

Een regenbuitje kan ook juist voor extra gezelligheid zorgen. Zorg voor lekkere warme dekentjes en zet wat kaarsjes neer. Ook een terrasverwarming kan fijn zijn. Dit in combinatie met het gekletter van de regen zorgt voor een supergezellig sfeertje.

Julia van Rijn
ID: 8417

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven