Huis
Tuin
Video

Dit zijn de beste manieren om je tuinkussens op te bergen

Je kent het wel. Je zit lekker op je tuinstoel in de tuin, maar opeens barst het los: regen! Nu moet je in alle haast je tuinkussens naar binnen krijgen. Om dit makkelijk te maken, kun je maar beter de beste opbergers uitkiezen zodat ze altijd droog blijven.

Je kunt je tuinkussens het beste binnen opbergen. Echter heeft niet iedereen hier plek voor. Daarom geven wij je een aantal opties om je tuinkussens buitenshuis een droog plekje te geven.

Opbergtassen

Er zijn veel verschillende opbergtassen op de markt waar je kussens precies inpassen. Deze tassen zijn gemaakt van ademend polyester waardoor viezigheid, stof en water er niet bij kunnen komen. Daarentegen kan eventueel vocht dat in de kussens zit, er wel uit ontsnappen. Ook kun je zo’n tas makkelijk verplaatsen of meenemen.

Meubelhoezen

Met meubelhoezen sla je twee vliegen in één klap. Een meubelhoes schuif je namelijk over je tuinmeubel, inclusief de kussens. Veel tuinsets of loungebanken hebben een speciale, op maat gemaakte hoes. Hiermee bescherm je dus alles tegen regen, maar ook tegen uv stralen.

Kussenbox

Heb je nog wel ruimte in de schuur over? Dan kun je gebruik maken van een kussenbox. Dit is letterlijk een opbergkist of bak voor je tuinkussens. Zo’n box is vaak niet helemaal waterdicht, dus zet hem wel in de schuur of onder een overkapping. Het voordeel van een kussenbox is dan weer wel dat je veel opbergruimte hebt, ook voor andere dingen dan kussens.

In de winter

Als je je tuinkussens voor een langere tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld in de winter, dan berg je ze anders op. Leg ze dan sowieso binnenshuis, bijvoorbeeld in de schuur of op zolder. Bovenstaande opbergmogelijkheden zijn namelijk niet bestand tegen zware weersomstandigheden.

Julia van Rijn
ID: 8388

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven