Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je ook altijd bloemen in je moestuin moet planten

Veel mensen hebben hun moestuin aan de ene kant van de tuin, en hun normale bloemen en planten aan de andere kant. Toch is het misschien een keer tijd om dit helemaal om te gooien. Bloemen horen namelijk echt thuis in je moestuintje!

Misschien heb je soms last van een teleurstellende oogst. Dit kan natuurlijk aan veel verschillende dingen liggen, maar de kans is groot dat het komt doordat je geen bloemen in je moestuin hebt!

Voor de bijen

Als je bloemen in je moestuin zet, trekt dit bijen en andere goede insecten aan. Zoals je misschien al weet, zorgen bijen voor de bestuiving van bloemen en planten en dus ook van je groenteplantjes! Door de bijen in je moestuin komt je oogst er dus veel beter uit. Daarnaast dragen bloemen in de moestuin bij aan de biodiversiteit van de tuin. Je hebt meer bloemen en dieren in je tuin.

bloem bij

Welke bloemen

Je moet wel een beetje nadenken over welke bloemen je in je moestuin plant. Zo is het slim om voor bloemen te kiezen die in dezelfde tijd bloeien als de groenten in je moestuin. Zorg er ook voor dat je bloemen niet hoger groeien dan de planten in je moestuin. Anders krijgen je groenten en fruit misschien niet genoeg zonlicht.

Goede bloemen voor in je moestuin zijn zinnias, cosmea en madeliefjes. 

Tip: veel tuincentra verkopen tegenwoordig bloemzaadmix speciaal voor bijen of vlinders. Zo krijg je een prachtig gemixt bloembed waar extra veel bijen of vlinders op afkomen. 

Julia van Rijn
ID: 8446

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven