Huis
Tuin
Video

Zo tover je je tuin om tot een bohemian walhalla

Boho, bohemian, hippie, Ibiza: het maakt niet uit hoe je het noemt, maar het is én blijft de meest zomerse woonstijl. De stijl doet je denken aan vrolijkheid en vooral de zon. En dat hebben we wel eens nodig in ons kikkerlandje. En vooral in de tuin!

De bohemian stijl is al een lange tijd populair voor in huis, maar ook in de tuin. Op deze manier kun je deze stijl in de tuin verwerken.

De juiste tuinverlichting

Een groot deel van de bohemian sfeer komt tot stand door de juiste tuinverlichting. Vaak worden er lichtslingers (string lights) gebruikt hiervoor. Deze geven een zachte verlichting waardoor het zo gezellig oogt. Vooral de lampjes in de vorm van lampionnetjes passen echt in een boho tuin.

Goede gordijnen

Met gordijnen kun je een dromerige sfeer creëren, zowel binnen als buiten. En dat past nou perfect bij de bohemian stijl. Door witte, licht doorschijnende gordijnen op te hangen wordt je tuin ook nog eens heel knus. Je kunt ze bijvoorbeeld ophangen aan je overkapping of gewoon aan de muur.

Warm vloerkleed aan je voeten

Met een vloerkleed creëer je echt een warm gevoel in de tuin. Je hebt geen last van koude tegels aan je voeten, wat natuurlijk een ultiem zomers gevoel geeft. Kies er een met verschillende kleuren en hij past helemaal thuis in je boho tuin.

Alle kleuren van de regenboog

Een bohemian tuin is geen bohemian tuin zonder kleur. Alle (warme) kleuren van de regenboog zijn aanwezig, en je kunt eindeloos combineren. Verwerk kleur bijvoorbeeld in je vloerkleed, kussens, decoratie enzovoort. 

Veel groen

Planten horen volgens ons natuurlijk in iedere tuin, bohemian of niet. Maar bij de hippie tuin kunnen ze écht niet ontbreken. Door de juiste planten te gebruiken krijgt je tuin een echte Ibiza-vibe. Het lijkt zomers, kleurrijk en dus bohemian.

Julia van Rijn
ID: 8450

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven