Huis
Tuin
Video

Met deze leuke activiteiten wil je (klein)kind geheid de hele dag buitenspelen!

Bij mooi weer wil jij waarschijnlijk gelijk naar buiten. Echter werkt dit met kinderen toch net iets anders. Kinderen naar buiten krijgen kan soms namelijk nogal een opgave zijn. Maar met deze leuke activiteiten staat je (klein)kind sowieso te springen om naar buiten te gaan!

Deze activiteiten zijn allemaal heel makkelijk uit te voeren en ook nog leuk voor jou!

1. Lekker bouwen

Een hut of tent bouwen in de tuin is altijd al een favoriete activiteit geweest. Haal allerlei kussens, kleden en zelfs meubels naar buiten en bouw samen met de kids een prachtige hut. Heb je wat oudere kinderen en ben je zelf ook handig? Dan kun je een echte hut van hout bouwen. Zoek wat planken of pallets en spijker ze aan elkaar voor een hut die je ook nog eens even kan laten staan.

Als de hut of tent eenmaal klaar is, is de pret nog niet voorbij. Je kunt er spelletjes in spelen, ijsjes in eten of zelf een picknick houden vindt je kind geheid ontzettend leuk.

2. Organiseer een speurtocht

Voor een hele middag vertier organiseer je een speurtocht door de tuin, het huis of zelfs de hele buurt. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen. Maak bijvoorbeeld foto’s van bekende plekken thuis, print ze uit en laat je kind hier zoeken. Ook kun je met stoepkrijt hele leuke dingen doen.

3. De auto of fiets wassen

Een leuke activiteit die ook nog eens veel oplevert: ga lekker samen de auto of de fietsen wassen. Ieder kind houdt ervan om met water en sop te spelen, helemaal met warm weer. Maak gewoon een sopje en geef je kind een sponsje of doekje. Zo makkelijk is het!

4. Stormen op de stormbaan

Als je genoeg ruimte in de tuin hebt, kun je hier een stormbaan maken. Maak een baan met kussens, dekens, tunnels, dozen en noem maar op. Laat de creativiteit lekker de vrije loop. Laat je kind hier zo snel mogelijk over- en doorheen rennen. Ook leuk: sta klaar met een tuinslang voor extra verkoeling in de zomer.

5. Samen tuinieren

Ook tuinieren is een leuke activiteit die je samen kunt doen. Leg een moestuintje aan in de tuin en ga lekker samen zaaien. Ga elke week samen weer terug om te kijken hoe het met de plantjes gaat. Het is superleuk om te zien hoe de plantjes groeien en je hebt na verloop van tijd eigen groente of fruit!

6. Kunstwerken maken

Het is een klassieker, maar dat maakt het niet minder leuk: kleuren met stoepkrijt. Maak de mooiste kunstwerken in prachtige kleuren. Nodig alle buurtkinderen uit en organiseer een stoepkrijtwedstrijd (check wel even of dit in jouw gemeente mag!). Dit is gezellig en de kinderen zijn wel een tijdje zoet.

Julia van Rijn
ID: 8337

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven