Huis
Tuin
Video

Weg met inbrekers: zo voorkom je dat je barbecue uit de tuin wordt gestolen

Dieven zijn er in de lente- en zomermaanden dol op: de barbecue. We halen de barbecues dan ook allemaal weer uit de schuur en zetten 'm in de tuin waar hij makkelijk gejat kan worden. Om te voorkomen dat je barbecue in rook opgaat, hebben wij een aantal tips voor je.

De politie waarschuwt elk jaar volop: let goed op je dure barbecue! Maak het inbrekers dus niet gemakkelijk met deze tips.

Verstop de doos

Je barbecue komt waarschijnlijk in een grote doos die je na het uitpakken weggooit. Pas wel op bij het weggooien van de barbecue, want je wilt niet dat dit teveel opvalt. Als je namelijk een grote doos met een dure barbecue erop voor de deur zet, weten de inbrekers waar ze moeten zoeken. Verscheur, vouw of verstop de doos dus goed. Hetzelfde geldt overigens voor andere dure aankopen, bijvoorbeeld de tv of een laptop.

Berg hem op

Als inbrekers je barbecue niet zien, is de kans klein dat ze er naar op zoek gaan. Zet hem dus (als hij is afgekoeld) in de schuur of berging. Als hier een slot op zit is het helemaal goed. Dan komen dieven er niet zo snel bij. 

Maak 'm vast

Heb je geen schuur of berging in de tuin? Zorg er dan in ieder geval voor dat je barbecue vaststaat. Leg hem bijvoorbeeld aan een dikke ketting aan een muur of schutting. Zo krijgen inbrekers hem niet uit je tuin. Zelfs als ze het proberen, maakt dit genoeg herrie om de aandacht trekken.

Julia van Rijn
ID: 8430

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven