Huis
Tuin
Video

Dit is het verschil tussen zonnebrand voor kinderen en volwassenen

Veel mensen schaffen twee verschillende soorten zonnebrandcrème aan: één voor hun kinderen, en één voor volwassenen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

Irritatie

De belangrijkste reden dat er verschillende soorten zonnebrandcrèmes zijn voor kinderen en volwassenen, is omdat kinderhuidjes sneller geïrriteerd raken. Hun huid is namelijk dunner en absorbeert sneller dan de huid van een volwassene.

Basis

Het enige verschil dat soms gevonden kan worden, is dan ook de aan- of afwezigheid van bepaalde ingrediënten. Een zonnebrandcrème voor kinderen is het liefst gemaakt op mineraalbasis of geformuleerd met zinkoxide, titaniumdioxide of een combinatie van beide.

Verpakking

Het grootste verschil tussen de twee soorten crèmes is dus de vrolijke verpakking. Het kan eigenlijk niet kwaad om een kind met zonnebrandcrème voor volwassenen in te smeren, maar kijk dus uit met huidirritaties. Zeker weten dat je goed zit? Koop dan altijd kinderzonnebrand voor het hele gezin, want ook volwassenen kunnen die prima gebruiken!

Smeren geblazen

Eigenlijk is het dus niet zo belangrijk welke crème je gebruikt. Wat wel belangrijk is, is regelmatig blijven insmeren met een factor van tenminste 30. Smeer een kind zeker om de twee uur in, en na iedere keer in het water. Oók als de crème waterproof is.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Pixabay

Bron: Purewow

Christa Koeyvoets
ID: 8584

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven