Huis
Tuin
Video

Buiten eten? Met deze tips creëer je een gezellige, knusse tuintafel

Lekker weer betekent buiten eten. Of je nou een barbecuefeestje houdt of gewoon doordeweeks je maaltje buiten wilt eten: je wilt het wel gezellig hebben. Met deze tips maak je je tuintafel een stuk gezelliger en knusser om lekker aan te eten.

Met deze vijf tips tover jij jouw gewone tuintafel om tot een sfeervolle plek om te eten.

Tip 1: Kies een mooi tafelkleed

Om gelijk een soort restaurantgevoel te creëren, kun je een mooi tafelkleed neerleggen. Je kunt hier alle kanten mee op gaan. Ga je voor strepen, stippen, bloemen, regenboogkleuren of gewoon effen. Kies iets wat goed bij jou en je tuin past.

Tip 2: Bloemen en planten

Je tuin staat waarschijnlijk al vol met verschillende bloemen en planten. Waarom zou je dit niet ook doortrekken naar je tuintafel? Zet een vaas met een mooie bos bloemen op tafel net zoals je dat binnen zou doen. Dit staat gelijk een stuk gezelliger. Je kunt misschien zelfs wat bloemen of planten uit je eigen tuin knippen en op je tafel tentoonstellen.

Tip 3: Mooie vazen

Bij een bos bloemen hoort natuurlijk ook een mooie vaas. Je kunt er een kiezen die bij je bloemen of tafelkleed past, maar een beetje contrast staat ook niet mis. Als je meerdere vazen neerzet kun je afwisselen in kleur, vorm en grootte. Dit geeft juist een gezellig en speels effect.

Tip 4: de juiste verlichting

Als het donkerder wordt, speelt verlichting een grote rol in de sfeer van je tuin. Felle verlichting staat niet zo gezellig, dus ga voor een iets gedempte variant. Denk aan een slinger met lampjes of wat warme spots. Daarnaast kun je ook windlichten of kaarsen neerzetten voor een warme sfeer.

Tip 5: Hippe accessoires

Een tuintafel zonder accessoires is niet af. Leg wat gezellige kussentjes neer, speel met servetten en ga helemaal los in het thema van je tafel. Denk ook aan het servies dat je gebruikt. Pas dit op elkaar aan zodat er één geheel ontstaat.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: @anneliesdijkhuizen
Foto 2: Eigen Huis & Tuin
Foto 3: Eigen Huis & Tuin
Foto 4: Home Depot
Foto 5: Eigen Huis & Tuin

Gelijk aan de slag met het gezellig maken van de tuin? Dit zijn onze favoriete producten!

Julia van Rijn
ID: 8405

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven