Huis
Tuin
Video

Zo creëer je een onderhoudsarme tuin die toch groen is

Hoe groener je tuin, hoe beter. Het liefst willen we lekker veel bloemen en planten. Toch is niet iedereen gezegend met groene vingers of heeft niet iedereen er tijd voor. Dan kun je voor veel tegels kiezen, maar een groene, onderhoudsarme tuin is eigenlijk veel leuker!

Een onderhoudsarme tuin vergt weinig aandacht en verzorging. Ideaal voor mensen met een druk leven of iemand die niet zo handig is in de tuin!

Tip 1: Laat onkruid z’n gang gaan

Je hoort altijd overal dat je onkruid het best kunt verwijderen uit de tuin. Echter is dit helemaal niet nodig! Naast het feit dat onkruid voor veel dingen goed is, kan het ook erg mooi zijn. Het groeit vanzelf en je hoeft er geen aandacht aan te besteden. Je moet het echter af en toe wel even in toom houden, want anders wordt het wel een hele wilde boel.

Tip 2: Zaai klavertjes

Heb je een gazon in de tuin? Bezaai hem dan met klavertjes! Je gazon ligt er hierdoor misschien niet altijd even strak bij, maar het is wel makkelijk te verzorgen. Door de klavertjes heb je geen mest nodig, je hoeft niet te verticuteren en open plekken groeien snel weer dicht. Supermakkelijk dus!

Tip 3: Gebruik passende planten

Kies voor planten die bij de bodem van jouw tuin passen. Check dus eerst even wat voor grond er in je tuin ligt: klei, drassig, bosgrond enzovoort. Kijk ook naar de hoeveelheid zonlicht in je tuin. Ga vervolgens naar het tuincentrum en vraag welke planten geschikt zijn. Door de juiste planten voor jouw tuin te planten, hoef je er minder moeite in te steken en groeien ze beter.

Tip 4: Denk aan mulchen

Mocht je toch niet zo van onkruid houden, dan kun je altijd mulchen. Mulchen is het bedekken van de bodem rondom planten met organisch materiaal. Hierdoor heeft onkruid geen kans, maar kan er wel regenwater doorheen komen. Je hoeft hierdoor ook minder te bemesten, minder water te geven en je planten zijn beschermd tegen de vorst.

Tip 5: Plant in de grond

Je kunt planten het beste in de volle aarde planten. Dit betekent dat je ze dus beter niet in een pot kan zetten maar gewoon in de grond. Planten in potten drogen namelijk een stuk sneller uit en moet je dus vaker water geven. In de volle aarde zit meer vocht waardoor planten het langer uithouden.

Julia van Rijn
ID: 8517

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven