Huis
Tuin
Video

Dit item is onmisbaar voor je hond op hete zomerdagen

Als het buiten broeierig warm is, kan dat behoorlijk zwaar zijn voor honden. De trouwe viervoeters kunnen de hitte namelijk moeilijk kwijt. Daar is nu wat op gevonden dat uitkomst biedt!

Kwetsbaar

Veel honden hebben moeite met warme temperaturen. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur namelijk alleen maar reguleren door te hijgen of door te transpireren door de voetkussentjes. Met heel warm weer levert dat problemen op: je hond kan oververhit raken of een zonnesteek krijgen. Niet fijn voor de organen. In ernstige gevallen kan het zelfs de dood tot gevolg hebben!

Halsband

De oplossing: een verkoelende halsband. Er bestaat nu een halsband met koelkristallen, die je hond voor lange tijd koel kan houden. Door de halsband onder te dompelen in water en deze zachtjes te kneden, zuigen de kristallen zich vol met water. En dat werkt verkoelend. De makers van de zogeheten 'Aqua Coolkeeper' beloven zelfs dat de halsband tot wel twee dagen een lekker koel effect kan bieden.

Verkoelend

Hoe werkt het? De verkoelende halsband bedekt de slagaders in de nek. Omdat de aders daar aan het huidoppervlak van de hond liggen, stroomt het bloed direct langs het koele bandje. Uiteindelijk verspreidt het koele bloed zich door het hele lichaam, waardoor de temperatuur van je hond gereguleerd kan worden. Fijn!

Soorten en maten

Er is voor elk wat wils: van de Aqua Coolkeeper worden verschillende maten en prints halsbanden aangeboden. Daarnaast zijn er ook bandana’s en tuigjes verkrijgbaar.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Gentle07 - Unsplash
Artikelfoto: Pets Online

Christa Koeyvoets
ID: 8467

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven