Huis
Tuin
Video

Pas op! De Aziatische monsterwesp is terug in Nederland

Niemand vindt wespen in de zomer echt leuk. Echter wordt je wespenfobie deze zomer waarschijnlijk nóg iets erger. De Aziatische monsterwesp, ook wel de hoornaar, is namelijk weer gespot in Nederland. En dit is geen vriendelijk beestje…

In Raamsdonk in Noord-brabant is de wesp al gesignaleerd. De agressieve wesp is nooit eerder zo vroeg in het jaar gespot in Nederland.

Gevaarlijke wesp

De hoornaar is twee keer zo groot als de normale wesp en kan heel pijnlijk steken. Hij voedt zich met honingbijen, wat op zich al wel eng is. Erger nog is dat doordat de wesp bijen eet, hij hiermee de voedselproductie in gevaar brengt. Bijen zijn namelijk belangrijk voor het bestuiven van gewassen.

Maatregelen

De provincie Noord-Brabant gaat nu snel aan de slag met het opsporen en vernietigen van het nest van de monsterwesp. Dit gebeurde ook bij eerdere hoornaars die werden gespot. Er zullen er waarschijnlijk komende tijd nog meer van deze wespen rondvliegen in Nederland, dus wees op je hoede. Je kunt deze het beste met foto melden op waarneming.nl.

Julia van Rijn
ID: 8563

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven