Huis
Tuin
Video

Met dit handige trucje kun je de kleur van je hortensia's veranderen

Ben je de kleur van je hortensia’s een beetje beu? Laat ze gewoon van kleur veranderen met een simpel trucje! Echt, dat kan. Zo werkt het.

Ben je niet meer zo blij met de kleur van de hortensia’s in je tuin? Je hoeft je geen zorgen te maken, want je kan gewoon de kleur veranderen. Dat klinkt misschien als magie of een tovertrucje, maar het is echt zo. Je kunt blauwe hortensia’s naar roze omtoveren, en vice versa.

Zuurgraad

Wat bepaalt nou de kleur van de bloem? De grond waarin de hortensia staat! Een zure grond zorgt ervoor dat je bloemen blauw worden. De bodem zuurder maken, zorgt er dan ook voor dat de bloemblaadjes van roze naar blauw gaan. Hoe je dit doet? Voeg wat aluminiumsulfaat toe. In sommige tuincentra kun je zelfs zogeheten ‘hortensiablauwmaker’ kopen. Door de grond minder zuur te maken, worden de blaadjes van de hortensia juist roze. Dit doe je door kalk toe te voegen.

Handje hulp

Zeker weten dat je het goed doet? Een tuincentrum of vakman kan je adviseren over de zuurgraad van de grond, zodat je hortensia’s de mooiste kleur krijgen.   

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Veri Ivanova - Unsplash

Bron: Margriet

Christa Koeyvoets
ID: 8447

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven