Huis
Tuin
Video

5 tips voor een kindvriendelijke tuin

Je achtertuin lijkt misschien in jouw ogen onschuldig, maar soms zit hij vol gevaren voor je kind. Vooral jonge kinderen hebben nog niet door dat ze niet zomaar alles in hun mond mogen stoppen, of dat vallen op de tegels veel pijn doet. Daarom is het slim om je tuin net wat kindvriendelijker te maken.

Wij geven je een aantal tips waarmee jij je tuin veilig(er) kunt maken voor je (klein)kinderen.

1. Kies de juiste ondergrond

Kinderen zijn soms niet zo handig, dus valpartijen komen vaak voor. Een zachtere ondergrond in de tuin is daarom wel fijn. Een gazonnetje of een aantal rubberen tegels doen al een hoop en maken de valpartijen een stuk minder pijnlijk.

2. Zorg voor schaduw

Kinderen kunnen, vooral in de zomer, niet te lang in de zon blijven. Ze verbranden een stuk sneller dan volwassenen, en dat wil je natuurlijk niet. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken in de tuin. Hang dus een schaduwdoek op, zet een parasol neer of ga onder een overkapping zitten.

3. Pas op met planten

Jonge kinderen stoppen vaak alles in hun mond. Pas daarom dus op met planten. Sommige planten zijn namelijk giftig en anderen hebben doorns of kunnen prikken. Kies daarom voor veilige planten of zet de planten buiten bereik van je kind.

4. Maak het kindvriendelijk, net als binnenshuis

Pas ook de kindvriendelijke maatregelen uit huis toe in je tuin. Bescherm bijvoorbeeld de puntige hoeken van de tuintafel en dek stopcontacten af. Meer tips hiervoor kun je hier vinden

5. Have fun!

Zorg als laatste ook voor vermaak voor de kinderen. Zet een leuk (veilig) speeltoestel neer, plaats een zandbak op blaas een zwembadje op. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je kinderen lekker kunnen spelen.

Julia van Rijn
ID: 8503

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven