Huis
Tuin
Video

Kleine tuin? Zo laat je hem een stuk groter lijken

We zijn helaas niet allemaal gezegend met een grote achtertuin. Echter hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Je kunt van je kleine achtertuin ook makkelijk je eigen, gezellige plekje maken die er een stuk ruimtelijker uitziet dan hij eigenlijk is. Met deze tips doe je dat.

Met deze tips kun je je kleine tuintje omtoveren tot je eigen ‘grote’ plek om te relaxen.

Tip 1: Grote tegels

Een stiekeme manier om je tuin optisch groter te doen lijken, is door te kiezen voor grote tegels. Door grote, bij voorkeur langwerpige tegels neer te leggen lijkt je tuin gelijk een stuk breder en dieper. Ook terrasplanken suggereren een grotere tuin.

Tip 2: Licht en donker

Wissel lichte en donkere kleuren af om meer diepte te creëren. Je kunt bijvoorbeeld de schutting of muur achterin je tuin een donkere kleur schilderen, en je tuinmeubilair licht laten. Hierdoor lijkt het net alsof je tuin een stuk dieper is dan in werkelijkheid.

Tip 3: Verticale tuin

Wat doe je als je niet de breedte in kan? Dan ga je de hoogte in! Dat is precies wat je doen bij verticaal tuinieren. Je kunt speciale stapelbare bakken aanschaffen, of je hangt bakken en zakken aan de muur of schutting. Zo heb je alsnog bloemen en planten, zonder hier kostbare tuingrond aan te besteden.

Tip 4: Rust

Belangrijk is om het rustig te houden in een kleine tuin. Als je veel verschillende, kleine dingen in de tuin hebt staan, dan lijkt je tuin gelijk een stuk kleiner. Je kunt beter voor een aantal grote, rustige items gaan. Dan lijkt je tuin veel groter.

Tip 5: Verschil in hoogte

Door te werken met hoogteverschil lijkt je tuin optisch groter. Leg bijvoorbeeld een terras met een opstapje aan dat iets hoger is dan de rest van je tuin. Precies hetzelfde geldt voor een verlaging in je tuin. Het lijk groter omdat je niet in een oogopslag de hele tuin kunt zien.

Julia van Rijn
ID: 8531

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven