Huis
Tuin
Video

Deze materialen kun je het beste gebruiken in de tuin

In de tuin gebruik je andere meubels, en daarom ook materialen, dan binnenshuis. Buiten hebben je tuinmeubels namelijk meer te verduren. Regen, wind, kou: ze moeten het allemaal doorstaan. Daarom hebben wij hier de meeste geschikte materialen voor in je tuin op een rijtje gezet:

Alle tuinmeubels, ongeacht het materiaal, gaan het langst mee als je ze wel een beetje beschermt tegen het weer. Zet ze dus buiten het seizoen in de schuur en bescherm ze goed met bijvoorbeeld hoezen.

1. Kunststof

Kunststof tuinmeubelen zijn weerbestendig en kunnen daardoor goed buiten staan. De meeste kun je zelfs ook in de winter in de tuin laten staan. Daarnaast heeft kunststof maar weinig onderhoud nodig. Af en toe een sopje eroverheen is voldoende.

2. Wicker

Wicker is eigenlijk de kunststof versie van riet of rotan. Het is namelijk gevlochten plastic. Hierdoor is het materiaal ontzettend stevig en kan tegen water en zonlicht. Alleen tegen vorst is het niet bestand: De draden kunnen hierdoor verharden en vervolgens breken.

3. Aluminium

Aluminium is fijn in de tuin omdat je het maar weinig hoeft te onderhouden. Het roest niet en kan daarom altijd buiten staan. Je hoeft het alleen af en toe schoon te maken. Ideaal voor een onderhoudsarme tuin.

4. Riet, bamboe en rotan

Natuurlijke materialen zoals riet, bamboe en rotan staat prachtig in een natuurlijke, strand- of jungletuin. Echter zijn deze materialen niet erg weerbestendig. Je kunt ze wel iets sterker maken door speciale coatings die je jaarlijks moet aanbrengen.

5. Hout

Hout wordt veel gebruikt in de tuin. Je kunt kiezen voor onbehandeld hout zoals teak- of steigerhout. Deze moet je wel regelmatig behandelen met een olie, reiniger of beits. Als je een leuk kleurtje wilt, kun je gaan voor geverfd hout. Dit moet je ongeveer iedere drie jaar bijwerken.

Julia van Rijn
ID: 8453

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven