Huis
Tuin
Video

Meer privacy in de tuin? Zo voorkom je glurende buren!

Je tuin is jouw plekje. Daarom heb je waarschijnlijk geen zin in pottenkijkers. Echter is het bij sommige tuinen soms lastig om privacy te creëren. Je hebt bijvoorbeeld lage schuttingen of je buren kunnen vanaf boven binnenkijken. Met deze tips heb je daar echter geen last meer van.

Of je nou even in de tuin wilt zonnen, of je wilt gewoon in je eentje je eigen ding doet: je hebt geen zin in glurende buren. Met deze tips kan niemand meer ongewenst je tuin inkijken.

Tip 1: De schutting

De meest gebruikte manier om meer privacy te creëren, is natuurlijk met behulp van de schutting. Een hoge schutting zorgt ervoor dat je buren vanuit hun tuin niet meer in jouw tuin kunnen kijken. Je kunt met de schutting alle kanten op, zowel qua materiaal als kleur.

Tip 2: Bomen in de tuin

Als je tuin groot genoeg is, kun je hier ook een grote boom neerzetten. Een vol exemplaar met veel bladeren zorgt ervoor dat niemand van bovenaf je tuin in kan loeren. Ook heb je op een natuurlijke manier schaduw in de tuin. Het nadeel is dan weer wel dat je beschutting in de herfst voor een groot deel uitvalt… Heb je een kleine tuin? Dan zijn deze 5 bomen zeer geschikt. 

Tip 3: Een parasol of zonnedoek

In de zomer kun je gebruik maken van een grote parasol of een schaduwdoek. Hier kun je onder zitten en lekker genieten van de schaduw. Een parasol kun je makkelijk verplaatsen, wat erg handig is. Ook zien parasols en schaduwdoeken er vaak erg mooi uit.

Tip 4: Planten!

Als je meer privacy wil in een kleinere tuin of op een balkon, kun je wat grotere planten neerzetten. Klimop zorgt bijvoorbeeld snel voor beschutting en het ziet er gezellig uit.  Zo kun je op je balkon lekker achter je plantjes zitten, zonder dat iemand gluurt.

Julia van Rijn
ID: 8396

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven